PRIRODNO JE IN!

MINERALNA VUNA ECOSE® TECHNOLOGY

REVOLUCIONARNA TEHNOGIJA VEZIVA BEZ FORMALDEHIDA

KNAUF INSULATION ECOSE® TEHNOLOGIJA

Nedavno smo proslavili 10. rođendan naše revolucionarne ECOSE® tehnologije i uvođenja veziva bez dodanog fenola, formaldehida, umjetnih boja ili akrila u procesu proizvodnje staklene, a od prošle godine i kamene mineralne vune.

Kad je bio lansiran, ECOSE® je predstavljao radikalnu promjenu za industriju mineralne vune. Knauf Insulation je prvi napravio značajan korak prema održivoj proizvodnji izolacije koja će zadovoljiti sve strože zahtjeve za zaštitom okoliša, ali i izazove koje donosi zelena gradnja.

Kroz 50 godišnji životni ciklus, mineralna vuna ECOSE® će uštedjeti 500 puta više energije nego je bilo utrošeno za njenu proizvodnju, a sva otpadna vuna s gradilišta se ponovo vraća u proces proizvodnje i reciklira!

ECOSE® proizvodi su izvrstan toplinski izolator, pružaju najviši stupanj zaštite od požara A1 te odlično apsorbiraju buku i neugodne zvukove.

Ugradnjom ECOSE® proizvoda kod gradnje i obnove kuća i zgrada osiguravamo bolju kvalitetu zraka u zatvorenim prostorima što je potvrđeno brojnim prestižnim certifikatima u svijetu, a ova inovativna tehnologija je dobila je Green-Mark nagradu za najbolji proizvod hrvatskog zelenog gospodarstva.

Posebno smo ponosni da je tvornica u Novom Marofu prva tvornica kamene mineralne vune u svijetu koja proizvodi po ECOSE® tehnologiji! Zahvaljujući tome smanjili smo utjecaj na okoliš, a radnicima omogućili bolje uvjete rada.