POLITIKA PRIVATNOSTI

Upoznaj se sa pravilima o zaštiti podataka

Pravila o zaštiti podataka (GDPR)

 

Trgovačko društvo Knauf Insulation d.o.o. (Varaždinska 140, 42220 Novi Marof) vrlo ozbiljno pristupa zaštiti vaših osobnih podataka te se strogo pridržava odredbi Zakona o zaštiti podataka. Na ovoj internetskoj stranici prikupljamo osobne podatke samo u opsegu u kojem je to nužno zbog tehničkih zahtjeva. Ni u kojim okolnostima ni iz kojeg razloga nećemo prodavati ili prosljeđivati prikupljene podatke trećim stranama.

U nastavku možete saznati na koji način jamčimo zaštitu podataka te koja se vrsta podataka prikuplja u koju svrhu.

Obrada podataka o korištenju internetske stranice

Pristupanjem našoj internetskoj stranici automatski se spremaju sljedeće opće tehničke informacije: vrsta internetskog preglednika, operativni sustav, naziv domene pružatelja usluga i sl. Na temelju njih nije moguće donijeti nikakve zaključke o vama kao osobi. U svakom trenutku možete uskratiti pristanak za prikupljanje i pohranu ovih podataka s budućim učinkom.

Obrada osobnih podataka

Primjerice, ako se od vas traži da u kontakt obrazac na našoj stranici unesete osobne podatke poput imena i prezimena, adrese, e-mail adrese i telefonskog broja, navedeno podliježe posebnim propisima te zahtijeva vaš prethodni pristanak. U ovom ćemo kontekstu koristiti vaše podatke samo kako bismo vam pružili povratnu informaciju u pogledu vaših pitanja i prijedloga. Podaci nisu prenosivi. U svakom trenutku možete pisanim putem uskratiti pristanak s budućim učinkom. Kontaktirajte nas

Korištenje programskih dodataka za društvene mreže

Facebook

Naše internetske stranice koriste funkciju „podijeli“ kao dodatak (eng. „plugin“) za društvenu mrežu Facebook.com kojom upravlja tvrtka Facebook Inc., Palo Alto, SAD („Facebook“). Dodaci su označeni logotipom Facebooka.

Prilikom pristupanja našim internetskim stranicama, dodaci će se u početku deaktivirati. Aktiviraju se samo pritiskom na odgovarajuću tipku, čime se uspostavlja poveznica s Facebookom i daje vaš pristanak na prijenos vaših podataka Facebooku. Ako ste prijavljeni na Facebook, Facebook može povezati posjet stranici s vašim profilom. Ako pritisnete navedenu tipku, vaš preglednik prenosi ove informacije izravno Facebooku, koji ih potom obrađuje.

Želite li saznati više o opsegu i svrsi Facebook prikupljanja, dodatne obrade i korištenja podataka, kao i o vašim pravima i postavkama koje možete podesiti kako biste zaštitili privatnost, pročitajte Obavijest o zaštiti podataka društvene mreže Facebook [poveznica].

Ako ne želite da Facebook prikuplja vaše osobne podatke putem naše internetske stranice, odjavite se s profila na Facebooku prije nego što je posjetite.

YouTube

Naša internetska stranica koristi video platformu YouTube kojom upravlja tvrtka YouTube LLC, 901 Cherry Ave. San Bruno, CA 94066, SAD. YouTube je platforma koja omogućuje reprodukciju audio i video zapisa.

Prilikom posjeta našoj internetskoj stranici, integrirani YouTube player uspostavlja vezu s uslugom YouTube kako bi osigurao tehnički prijenos video ili audio zapisa. Uspostavljanjem veze s uslugom YouTube, podaci se prenose YouTubeu.

Želite li saznati više o opsegu i svrsi YouTube prikupljanja, dodatne obrade i korištenja podataka, kao i o vašim pravima i postavkama koje možete podesiti kako biste zaštitili privatnost, pročitajte Obavijest o zaštiti podataka platforme YouTube [poveznica].

Korištenje sustava za slanje biltena „MailChimp“ 

Za slanje biltena koristimo „MailChimp“, sustav za slanje biltena kojim upravlja američka tvrtka Rocket Science Group, LLC, 675 Ponce De Leon Ave NE #5000, Atlanta, GA 30308, SAD.

E-mail adrese primatelja te ostali povezani podaci pohranjuju se na poslužiteljima sustava u Sjedinjenim Američkim Državama. MailChimp ih koristi kako bi u naše ime slao i analizirao biltene. Nadalje, prema MailChimpu, takvi se podaci mogu koristiti za optimizaciju ili poboljšanje njegovih usluga, npr. za tehničku optimizaciju slanja i prezentacije biltena ili u gospodarske svrhe, kako bi se utvrdilo iz kojih su zemalja primatelji. No MailChimp ne koristi podatke primatelja naših biltena kako bi ih kontaktirao ili prenosio njihove podatke trećim stranama.

Vjerujemo u pouzdanost te sigurnost podataka i informacijskog sustava MailChimpa. Certificiran je u skladu sa Štitom privatnosti, europsko-američkim sporazumom o sustavu zaštite privatnosti, slijedom čega je dužan pridržavati se zahtjeva EU-a u pogledu zaštite podataka. Napomenimo i to da smo s MailChimpom sklopili Ugovor o obradi podataka, na temelju kojeg je MailChimp dužan zaštititi podatke naših korisnika, obrađivati ih u naše ime isključivo u skladu s propisima o zaštiti podataka i ne otkrivati ih trećim stranama. Kliknite ovdje za više informacija o politici zaštite podataka sustava MailChimp.

Usluga Google Analytics

Ova internetska stranica koristi mrežnu analitičku uslugu Google Analytics, koju pruža tvrtka Google Inc. (“Google”). Google Analytics koristi takozvane „kolačiće“, tekstne datoteke koje su pohranjene na vaše računalo i omogućuju analizu vašeg korištenja internetske stranice. Informacije o vašem korištenju ove internetske stranice (uključujući i vašu IP adresu) koje kolačić prikupi prenose se na Googleov poslužitelj u SAD-u te se na njemu pohranjuju. Međutim, ako je na ovoj internetskoj stranici omogućeno skrivanje IP adrese, Google će prethodno pripisati kraticu vašoj IP adresi unutar država članica Europske unije ili u drugim zemljama potpisnicama Sporazuma o europskom gospodarskom prostoru.

Samo se u iznimnim slučajevima puna IP adresa prenosi na Googleov poslužitelj u Sjedinjenim Američkim Državama pa joj se tamo pripisuje kratica. Google će koristiti spomenute informacije u ime upravitelja ove internetske stranice u svrhu procjene vašeg korištenja stranice, kompiliranja izvješća o aktivnosti na stranici za upravitelje internetskih stranica te kako bi im pružio druge usluge vezane uz korištenje internetske stranice i Interneta općenito. IP adresa koju vaš preglednik prenese tijekom korištenja usluge Google Analytics neće se povezivati s drugim podacima kojima Google raspolaže.

Odbijanje korištenja usluge Google Analytics

Možete odbiti korištenje kolačića odabirom odgovarajućih postavki u softveru preglednika, no imajte na umu da ako to učinite možda nećete moći u potpunosti koristiti sve funkcionalnosti ove internetske stranice. Nadalje, možete spriječiti prikupljanje podataka koje generira kolačić te koji postanu dostupni temeljem vašeg korištenja internetske stranice (uključujući i vašu IP adresu), kao i njihovu obradu od strane Googlea preuzimanjem i instaliranjem dodatka preglednika putem sljedeće poveznice: (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de). Detaljnije informacije o ovoj temi možete pronaći na http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de ili https://www.google.com/analytics/learn/privacy.html (Opće informacije o usluzi Google Analytics i zaštiti podataka). Obavještavamo vas da je ova internetska stranica proširila uslugu Google Analytics korištenjem koda “_anonymizeIp()” kako bi se osiguralo anonimno prikupljanje IP adresa (takozvano „maskiranje“ IP adrese).

Korištenje tehnologije Google Maps (Google karte)

Ova internetska stranica koristi Google Maps za prikaz lokacije. Google Maps je tehnologija kojom upravlja tvrtka Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD. Korištenjem ove internetske stranice dajete suglasnost da Google, njegov predstavnik ili pružatelji-treće strane smiju prikupljati, obrađivati i koristiti automatski generirane podatke te one koje vi unesete. Uvjeti korištenja za Google Maps dostupni su na Uvjeti korištenja za Google Maps. Detaljnije informacije možete pronaći u centru za zaštitu podataka google.de: Propisi o zaštiti podataka.

Knauf Insulation Newsletter

Knauf Insulation Newsletter sadrži informacije o poslovnim novostima te prodajno-marketinškim akcijama. Na e-mail adresu koju ste nam dostavili stići će vam e-mail sa zahtjevom da potvrdite pristanak. Podaci nisu prenosivi. Naš ćete ‘newsletter’ primiti tek nakon što potvrdite pristanak. U svakom trenutku možete povući pristanak (odjava s liste primatelja ‘newslettera’).

Vaša prava

U svakom trenutku imate pravo na primanje informacija o pohranjenim podacima koji se odnose na vas, o njihovom izvoru i primateljima te o svrsi pohrane.

Nadalje, možete ispravljati ili brisati svoje osobne podatke koje smo prikupili, a koji mogu biti nepotpuni, netočni ili zastarjeli. U svakom trenutku jamčimo da se vaši podaci obrađuju isključivo uz vaš pristanak i u skladu s temeljnim propisima o zaštiti podataka. Osobni se podaci brišu ako povučete pristanak, ako njihova obrada više nije potrebna za ispunjenje izvorne svrhe ili ako se neovlašteno obrađuju. 

Molimo vas da nas kontaktirate putem e-mail adrese [email protected] kako biste zatražili da ne koristimo i/ili da obrišemo vaše osobne podatke, a mi ćemo postupiti u skladu s vašim zahtjevom. Prestanak korištenja ili brisanje neće utjecati na podatke koji su nužni za obradu narudžbe ili za komercijalne svrhe. Nadamo se da ste svjesni činjenice da vam u slučaju povlačenja pristanka nećemo više moći pružati usluge po mjeri, budući da se iste temelje na korištenju podataka o kupcu.

Nadalje, svoje podatke možete primati u strukturiranom, trenutno korištenom i strojno čitljivom formatu ili se isti mogu prenijeti trećoj strani. Ako smatrate da kršimo važeće propise o zaštiti podataka, možete nas kontaktirati na e-mail adresu: [email protected]. Imate i pravo žalbe pri nadležnom nadzornom tijelu. U cilju zaštite vaše privatnosti i sigurnosti poduzet ćemo razumne mjere kako bismo provjerili vaš identitet prije no što vam pružimo informacije poštom ili izvršimo odgovarajuće ispravke ili brisanja. 

Kontakt

Tijelo odgovorno za obradu osobnih podataka u kontekstu ove internetske stranice je Knauf Insulation d.o.o., Varaždinska 140, 42220 Novi Marof

Vaše nam je povjerenje važno. Stoga bi nam bilo zadovoljstvo odgovoriti vam na sva pitanja vezana uz obradu vaših osobnih podataka. Ako imate bilo kakvih pitanja na koje ova izjava o zaštiti podataka ne pruža odgovor ili ako biste željeli detaljnije informacije o određenoj temi, u bilo kojem trenutku možete kontaktirati našeg referenta zaduženog za zaštitu podataka:

Knauf Insulation d.o.o. – Zaštita osobnih podataka
Varaždinska 140
42220 Novi Marof
[email protected]