Štednja energenata – manji kućni izdaci

Svjedoci smo stalnih vijesti o sve skupljim životnim uvjetima, prije svega skupljih energenata. U svakodnevnom životu poskupljenje energenata znači i skuplje grijanje, skuplji transport, lančana reakcija nas dovodi do skuplje hrane i svih usluga koje koristimo.

Na žalost, čini se da se trend ne zaustavlja i da ćemo još dugo biti svjedoci inflacije koja sa sobom nužno nosi daljnja poskupljenja.

U inflacijskim vremenima prvo se odričemo nekih stvari koje nam nisu nužne, kolokvijalno ih nekad nazivamo luksuzom, odgađamo kupovinu automobila, ukidamo putovanja ili ih smanjujemo na najmanju moguću mjeru itd.

Kako god, pred nam je vrijeme štednje u kojem će odricanje vlastitog komoditeta biti jedna od najvažnijih alata u borbi s inflacijom i novonastalim okolnostima.
U nastojanju da smanjimo potrošnju energenata, pažljivije ćemo koristiti perilice, kraće se tuširati, koristiti više gradski prijevoz itd.

Kada je u pitanju grijanje, zimi ćemo se toplije odjenuti i spustiti temperaturu u svim prostorijama za koji stupanj, a ljeti klime nećemo uključivati tako često kao do sada.

No, veliko je pitanje, kada je grijanje naših domova u pitanju, hoće li to spuštanje temperature ostvariti dovoljno smanjivanje kućnih troškova i na taj način donekle nivelirati učinke inflacije.

Jedan od učinkovitijih zahvata na vašem domu koji će odmah dati značajne rezultate kada je u pitanju smanjenje režijskih troškova je energetska obnova kuće. Na taj način se mogu ostvariti uštede do 50% na režijskim troškovima koji se odnose na grijanje.

U tijeku je potpisivanje ugovora o sufinanciranju energetske obnove obiteljskih kuća s korisnicima od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ta će sretna vijest doći samo do cca 55% svih prijavljenih na natječaj, zbog ograničenih financijskih sredstava namijenjenih korisnicima.

Svi ostali koji žele energetski obnoviti kuću morat će to uraditi bez pomoći države ili čekati sljedeći natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

No, ukoliko vam niti jedna od ovih varijanti nije prvi izbor, Knauf Insulation ima rješenje za Vas.

U tijeku je nagradni natječaj „Odgovore daj i kuću izoliraj“ u kojem je glavna nagrada 150 m2 izolacije fasade od kamene mineralne vune Knauf Insulation FKD-N Thermal, debljine 120 mm u novčanoj protuvrijednosti od 20.000,00 kn.

Na poveznici PRIJAVA  možete se prijaviti na nagradni natječaj i kandidirati za glavnu nagradu!

Pratite naše stranice, na prirodnoizolirani.com često objavljujemo edukativni sadržaj koji vam može pomoći oko odluke kada je u pitanju energetska obnova vašeg doma, a kontinuirano omogućavamo našim pratiteljima jednostavniju i povoljniju kupnju mineralne vune. Naravno, tu su i naši nagradni natječaji gdje uz malo sreće možete jednostavno doći do potrebnog materijala za obnovu kuće. Pratite nas!

PODIJELI

Picture of PRIRODNO IZOLIRANI

PRIRODNO IZOLIRANI

NISU SVE KUĆE ISTE

Nagradni Natječaj

Izoliraj kuću od poda do krova, za plin i struju manja je lova.

KNAUF INSULATION FACEBOOK

NAGRADNI NATJEČAJ "PRIRODNO IZOLIRANI"

Posjeti www.prirodnoizolirani.com od 27.01.2020.

Očekujete te dobra zabava i puno vrijednih nagrada!

NOVOSTI

Budi informiran i educiran
PRIRODNA IZOLACIJA
PRIRODNO IZOLIRANI

Novo potkrovlje za veće uštede

Prilikom obnavljanja potkrovlja jedan od važnijih elemenata je toplinska izolacija koja će vam
osigurati manje troškove za grijanje/hlađenje. Upotrebom Knauf Insulation ECOSE® mineralne vune
direktno utječete na manje režijske izdatke, a godišnja je procjena uštede na grijanju oko 20%.

Saznaj više »
PRIRODNA IZOLACIJA
PRIRODNO IZOLIRANI

Štednja energenata – manji kućni izdaci

Jedan od učinkovitijih zahvata na vašem domu koji će odmah dati značajne rezultate kada je u pitanju smanjenje režijskih troškova je energetska obnova kuće. Na taj način se mogu ostvariti uštede do 50% na režijskim troškovima koji se odnose na grijanje.

Saznaj više »