Uspori brojilo, smanji potrošnju energenata

Jedna od istinitijih uzrečica koju ponekad koristimo prilikom razgovora na temu budućnosti našeg planeta je „Zemlju nismo naslijedili od svojih predaka, već smo je posudili od svojih potomaka“.

Danas je ta rečenica, inače stara indijanska poslovica, aktualnija i snažnija nego ikad. Živimo u vremenu u kojem se neprestano govori o održivosti, očuvanju prirode, obnovljivim energijama, recikliranim materijalima, a sve u svrhu spašavanja i očuvanja našeg zeleno-plavog planeta.

Uz sve to, kriza na istoku Europe je utjecala na opskrbu najvažnijim energentima potrebnim za grijanje naših domova. Poteškoće u opskrbi i nedostaci energenata u dostavnim lancima su direktno utjecali i na cijenu istih, inflacija je zagalopirala i domino efekt je pokrenut.

Poskupljenje energenata ima višestruke posljedice na naš standard, dovodi do poskupljenja transporta, a to pak do poskupljenja sirovina, hrane i svega ostalog.

Nama najdirektnija i „najbolnija“ posljedica je poskupljenje zagrijavanja naših domova kako bi oni i dalje bili ugodno i udobno mjesto za naše najdraže.

Razni su načini kako smanjiti utjecaj poskupljenja energenata i tako uštediti na režijama. Sigurno je da su neki spustili temperature u svojim prostorijama za stupanj-dva, to se ponajviše odnosi na one koji su tijekom zime hodali po svojim domovima u kratkim rukavima, neprimjernim za to doba godine. Međutim, na tu mjeru su bili prisiljeni i oni koji su i do sad imali minimalne preporučene temperature. Vjerojatno se prostorije gdje se provodi više vremena bolje griju, a neke poput spavaćih soba ostaju nešto svježije.

No, svjesni smo da sve te mjere nisu dovoljne, pogotovo ako uzmemo u obzir dosadašnju blagu zimu, a s druge strane svjesni smo hladnih valova na istoku SAD-a i pitanje je kada će južina u ovom dijelu Europe završiti.

Lako do izolacije za novo potkrovlje

U nadi da ćemo imati dovoljno energenata i dalje moramo voditi računa o porastu troškova grijanja.

Najjednostavniji i najisplativiji način smanjivanja tih troškova je kvalitetna energetska ovojnica vašeg doma, izolacijski sustav koji će imati direktan utjecaj na manju potrošnju i usporenje vašeg brojila (plinskog ili strujnog).

Po svim parametrima (protupožarnost, paropropusnost, toplinski koeficijent, dugotrajnost…) najbolji materijal za kvalitetnu izolaciju vašeg doma je mineralna vuna.

Ulaganjem u izolacijski sustav nećete samo smanjiti troškove grijanja nego ćete podići i kvalitetu života vaših ukućana, osigurati dugotrajnost fasade i podići cijenu nekretnine.

Knauf Insulation kao vodeći proizvođač mineralne vune s vremena na vrijeme omogući vjernim pratiteljima da svojim znanjem i vještinom dođu do mineralne vune potpuno besplatno.

U periodu od 16.1. do 5.3. 2023. zaigrajte našu novu igricu „Uspori brojilo“ i osvojite nešto iz bogatog nagradnog fonda, među kojima je i izolacijski paket ‘Potkrovlje ECOSE Plus’ s 150 m2 mineralne vune sa svim ostalim potrebnim proizvodima za izolaciju potkrovlja.

Za one manje vještije igrače smo omogućili da u dva navrata (od 16.01. do 29.01.2023. i od 17.02. do 5.3.2023.) osvoje utješne nagrade.

Knauf Insulation uvijek bogato daruje, saznajte više na poveznici https://prirodnoizolirani.com/knauf-insulation-igrica-uspori-brojilo , zaigrajte igricu i započnite lov na nagrade.

 

KLIKNI OVDJE  I ZAIGRAJ IGRICU “USPORI BROJILO”

 

 

PODIJELI

Picture of PRIRODNO IZOLIRANI

PRIRODNO IZOLIRANI

NISU SVE KUĆE ISTE

Nagradni Natječaj

Izoliraj kuću od poda do krova, za plin i struju manja je lova.

KNAUF INSULATION FACEBOOK

NAGRADNI NATJEČAJ "PRIRODNO IZOLIRANI"

Posjeti www.prirodnoizolirani.com od 27.01.2020.

Očekujete te dobra zabava i puno vrijednih nagrada!

NOVOSTI

Budi informiran i educiran
PRIRODNA IZOLACIJA
PRIRODNO IZOLIRANI

Novo potkrovlje za veće uštede

Prilikom obnavljanja potkrovlja jedan od važnijih elemenata je toplinska izolacija koja će vam
osigurati manje troškove za grijanje/hlađenje. Upotrebom Knauf Insulation ECOSE® mineralne vune
direktno utječete na manje režijske izdatke, a godišnja je procjena uštede na grijanju oko 20%.

Saznaj više »
PRIRODNA IZOLACIJA
PRIRODNO IZOLIRANI

Štednja energenata – manji kućni izdaci

Jedan od učinkovitijih zahvata na vašem domu koji će odmah dati značajne rezultate kada je u pitanju smanjenje režijskih troškova je energetska obnova kuće. Na taj način se mogu ostvariti uštede do 50% na režijskim troškovima koji se odnose na grijanje.

Saznaj više »